Sunday, July 6, 2008

LoNdOn BridGe iS FaLLinG DowN..




Dah lame rasenyer tk hapdate blog ni.Bz ape ntah pn tk tau..Arini tetibe ade feel lak plus permintaan dr org2 tertentu yg meminta aku update berita terkini..hikhik...

Jalan-jalan Kota London (19 June-30 June):

Ayahanda tercinta dgn berbesar hatinye menaja kami satu family jaln-jalan kota London..Cm dlm mimpi je rase mase jejak kaki kt Heathrow Airport..huhu..Few days mase bru smpai jetlag la jgk coz mase mmg differ dr Malaysia, mlm jd siang, siang jd mlm..ponin la jap kepala den ni..hehe..London ni byk btul tmpt tourism, bak kate driver cab yg bwe kitorang, kalo kt sini 2 mgg je mmg tk ckp.. Tapi duk lame2 pn tk best,rindu..huahua..

Tempat 1st yg dituju of course la mercu tanda kota London, LONDON BRIDGE n TOWER BRIDGE, nice architecture, mmg kagum, ye la tk pernah tgk, selama ni dok nyanyi je lagu london bridge is falling down tu..hehe..




Quite few places jgk kitorang jelajah kt kota LOndon antaranye, g Buckhingham Palace, Tower of London, Trafalgar square(tmpt burung2 merpati, London Eye(M'sian Eye pn aku tk pnah naik..huhu), London Aquarium, London Zoo, bergambo dpn Big BEN, Madame Tussaud n sempat gak la kami naik tren g Manchester...

Dh smpai Manchester, tk sah kalo tk tour ke old trafford stadium..Selama ni tgk kt ESPN je, arini dpt la jejak kaki kt stadium tu "Theatre of Dreams"..One whole day jgk kami di manchester, mlm bru smpai LONDON, penat jgn cite la, tpi penat yg berbaloi..





Sempat jgk kami abiskn one whole day kt tmpt shopping yg famous di kalangan Malaysian , OXFORD STREET, tk larat nk msk sume kedai dlm mase sehari, lg pn dh convert duit malaysia rase mahal sggh barang2 di sini..huhu..

Finally, on the 30th, pulang la kami ke tanah air terchenta bertemu dgn org2 yg tersayang(dramatis lak)...kuikui..

Journey yg tk dpt aku lupe smpai bile2...Few things happened mase aku kt London,ade bad n good news, rase cm nk blk Malaysia pn ade mase dgr that bad news from abang..Sorry for not being there with u at that moment..



(berjaya gak akhir nye aku bebel2..hehe..all pics i already update kt www.flickr.com/hidayatinordin)

2 comments:

zmadnan said...

Syioknye....

Kenapa akak nampak yati bergambo kat sekolah akak dulu (UEL)??

YaTiNordiN said...

hehe..akak blaja ctu dlu ye... abah ade short course kt situ seminggu..time tu teman die g survey2 dlu b4 course..